Marc Schulz, klinički psiholog s Harvarda gost drugog HR. Weekenda

Marc Schulz, koautor knjige “Dobar život” koja se temelji na najduljem longitudinalnom istraživanju sreće na svijetu, a traje već osam desetljeća, stiže na drugi HR.Weekend.

Poznato harvardsko istraživanje daje odgovor na pitanje: što čini život smislenim i ispunjavajućim? Iako se možda na prvu čini da je odgovor zamršen, istina je zapravo vrlo jednostavna: dobri odnosi. I to, odnosi svih vrsta – prijateljstva, ljubavne veze, obitelj, te naposljetku i odnosi s poslovnim kolegama.


Znanstveni uvidi dr. Schulza mogu pomoći HR stručnjacima da dublje razumiju kako podržati odnose između zaposlenika, potaknuti pozitivnu radnu kulturu, te uvide u to kako se pojedinci razvijaju tijekom svog životnog vijeka, posebno u kontekstu radnog mjesta.

Dr. Schulz na HR.Weekend dolazi s puno znanja koja će pomoći stručnjacima ljudskih potencijala kako graditi bolje tvrtke, radna mjesta, te kako se još bolje baviti ljudima, te njihovim odnosima unutar kompanija. A u konačnici i van poslovnog života.

Marc Schulz je Associate Director programa obrazovanja odraslih na prestižnom Harvardu. Dodatno, vodi i program za znanost podataka te je ranije bio predsjednik odjela za psihologiju i programa za kliničku razvojnu psihologiju na Bryn Mawr sveučilištu. Dr. Schulz je diplomirao na Sveučilištu Amherst, a doktorirao kliničku psihologije na Sveučilištu u Kaliforniji.

U Rovinj stiže pod pokroviteljstvom Algebra MBA poslovne škole.