Transformacija HR sektora: Pažnja je usmjerena na ljude i prednosti AI

Zvonimir Barišin / Pixsell

Sektor ljudskih resursa predstavlja područje koje se ubrzano razvija i ima obećavajuću i svijetlu budućnost pred sobom, bez obzira na skeptične i pesimistične stavove mnogih. Kao i u svim ostalim odjelima, inovativna tehnologija i ovdje ima značajan utjecaj, unaprjeđujući HR sektore i njihove unutarnje procese te potičući daljnji razvoj i viziju upravljanja ljudskim potencijalima koji su najvrjednije blago svake organizacije. Upravo to je bila srž predavanja „It’s a great time to be in HR“ koje je održao Michael Custers, Chief marketing officer, SD Worx.

Na samom početku osvrnuo se na poslovno okruženje iz percepcije medija. Tema ljudskih potencijala u medijima je jako dobro pokrivena, ali ne uvijek s pozitivnim naslovima. Kao primjere navodi medije iz Velike Britanije koji sve više prenose vijesti o različitim istraživanjima i zaključcima, a koji se vežu za upravljanje ljudskim potencijalima, kao što je, primjerice, novo saznanje da burnout predstavlja internu krizu. S druge strane, stručni časopisi za menadžment prenose pitanja poput „gdje je HR sektor pogriješio?“.

„Sve što dotakne HR sektor postaje fluidno. Jučer je sve bilo dugoročno, sigurno i predvidljivo, a danas je sve dinamično, fluidno, mobilno i promjenjivo“, izjavio je Custers objašnjavajući rapidni razvoj ove industrije, ali i navodeći razloge zašto trebamo vjerovati da je sada idealno vrijeme za rad i razvoj unutar HR sektora. Objasnio ih je kroz tri ključna pitanja: hoće li moj HR posao propasti, hoće li AI preuzeti moj posao i hoće li se Europa razdvojiti?

Za prvo pitanje Custers nije dužio već je odmah naglasio kako posao unutar sektora ljudskih resursa neće izumrijeti. „Pojavljuje se širi opseg HR procesa, ali i više mogućnosti za oblikovanje operativnih modela u ovom sektoru – sve zahvaljujući brojnim tehnologijama koje su omogućile taj napredak. Pažnja je usmjerena na ljude i maksimalnu digitalizaciju“, istaknuo je Custers.

„AI može skenirati anomalije i greške i unaprijediti planiranje i stvaranje rasporeda iz različitih baza podataka. Područja u kojima vidim najveću prednost za korištenje AI tehnologije je kod povećanja efikasnosti, automatizacije, ali i unaprjeđivanja odnosa s zaposlenicima i potrošačima“, rekao je Custers koji naglašava pozitivan učinak AI tehnologije u HR sektorima.

Posljednje, kada sagledamo razvoj sektora ljudskih potencijala u Europi, ono će samo rasti. „Granice nestaju, smanjuju se kulturalne razlike, engleski postaje glavni jezik, integrirano obrazovanje, otvoreno tržište i geopolitička ravnoteža su karakteristike koje obilježavaju njezin rast“, objasnio je. Unatoč tome, upozorava da ipak treba obratiti pažnju na dvije činjenice: Europa stari po pitanju demografije, ali i postoje sve kompleksnija zbog različitih legalizacijskih procesa, GDPR-a i slično.

Jedno je sigurno, sada je idealno vrijeme za rad i razvoj unutar HR sektora, posebice ako možete iskoristiti prednosti umjetne inteligencije i tehnologije općenito uz uspješno savladavanje i manevriranje regulatorne kompleksnosti u suvremenom svijetu.