19.-22. RUJNA 2024.

Ivana Kovačić

Direktor Sektora ljudskih potencijala
Telemach Hrvatska

Ivana Kovačić je iskusna stručnjakinja za ljudske resurse s dokazanom sposobnošću vođenja operacija ljudskih resursa u velikim i srednje velikim tvrtkama, posebice u području financija i nedavno telekomunikacija. Snažno razvijene vještine vođenja timova, Ivana posjeduje praktično znanje u implementaciji, dizajnu i razvoju politika i procesa ljudskih resursa, osiguravajući usklađenost s regulatornim propisima i zakonskim propisima. Ivana ima stručnost u područjima kao što su odabir i zapošljavanje, sustavi kompenzacije, restrukturiranje, upravljanje promjenama, upravljanje performansama i unutarnje obrazovanje.

Pokretana poslovno orijentiranom sviješću, Ivana je uspješno provela nekoliko reorganizacija, preokreta i projekata upravljanja promjenama, što je dovelo do redizajna organizacijske kulture temeljene na novim inovacijama, međunarodnom poslovnom okruženju i aktualnim tržišnim trendovima. Tečno govori engleski i njemački jezik te je vješta u javnom nastupu i prezentacijama.

Ivanina osnovna znanja obuhvaćaju širok spektar stručnosti u području ljudskih resursa, uključujući globalnu perspektivu, funkcionalno iskustvo, poznavanje radnog prava, planiranje obrazovanja, kompenzaciju, organizacijski razvoj, odnose s radnicima, strateško razmišljanje, poslovnu perspektivu, korporativnu komunikaciju i upravljanje projektima.

Ivana je ostvarila značajne rezultate na nedavnim pozicijama, kao što je vođenje integracije tvrtki Optima i Total TV u Telemach, restrukturiranje i revitalizacija lokalne tvrtke Vienna Insurance Group AG kako bi postala drugi najbolji osiguravatelj na hrvatskom tržištu te provedba projekata restrukturiranja u tvrtki Sberbank Europe AG. Ti uspjesi uključivali su implementaciju novih sustava upravljanja performansama, struktura radnih mjesta, strategija raznolikosti te sustava podataka o ljudskim resursima, uz osiguranje usklađenosti s regulatornim zahtjevima i smjernicama.

Trenutno je direktorica Sektora ljudskih potencijala u Telemach Hrvatska d.o.o., članici United Group, Ivana nadzire sve aktivnosti ljudskih resursa za više od 700 zaposlenika.

image1